Ik wilde altijd iets extra doen tijdens mijn opleiding om anderen te helpen en mijzelf te blijven prikkelen. Na de eerste periode gehad te hebben kwam ik erachter dat deze ruimte er lag binnen Source. Ik ben toen bij de Vakinhoudelijke commissie gegaan en ben deze toen ook snel gaan leiden. Vanuit daar kwam de positie van secretaris Eindhoven (Eindhoven en Tilburg zaten toen samen in de vereniging) vrij. Als het enige bestuurslid wat toen in Eindhoven zat werden alle zaken die in Eindhoven geregeld moesten worden op mijn spreekwoordelijke bordje terecht en ik had mezelf uitgedaagd om de feestcommissie en vakinhoudelijke commissie ook te leiden. Ik moet hierbij ook Mark van Grinsven en Donna Kersten bedanken want zonder hulp had ik dit niet gekund. Samen met hun hebben we schitterende resultaten behaald! Daarbij ben ik behalve afgelopen jaar altijd betrokken geweest bij de introductieweken. Als papa dan wel als leiding. Mijn laatste jaren op school was ik voorzitter van de Raad van Advies en heb ik mijzelf ingezet voor de Externe relaties-commissie (ER-commissie). Ik heb me eigen dus niet verveeld afgelopen jaren!

Binnen Source heb ik vele herrineringen. Heb je even? Teveel om op te noemen. De gala’s, de borrels, biercantussen presenteren, ledenweekenden maar wat ik altijd de leukste week vond was de introductieweek. Nieuwe studenten de stad Eindhoven leren kennen en (proberen) om net zo verliefd te worden op de stad net zoals ik dat ben. Dit door leuke activiteiten en wat avondjes stappen past perfect in mijn plaatje. Het is dan ook schitterend om te zien waar je “introkindjes” zijn in de opleiding en wat ze zelf bereiken. Dit geeft echt een enorm goed gevoel.

Waar bij mij de meerwaarde van lidmaatschap zit:
· Je leert snel mensen kennen en maakt heel snelle hechte vriendschappen;
· Je leert functioneren in een samenwerking en gaat aan de gang met het organiseren van zaken. Het is ook mooi om de resultaten van je werk terug te zien in de vorm van een feest, gastcollege enz;
· Je komt in contact met interessante bedrijven en stageplaatsen;
· Je haalt veel meer uit je studententijd!

Begin dit jaar ben ik afgestudeerd en toen kwam Corona. Helaas niet het smakelijke biertje maar de pandemie. Ik wist van tevoren dat ik niet op mijn stageplaats kon blijven omdat dit echt een stagefunctie betrof. Hier was ik Coach van studenten en ging ik vooral aan de slag met talentontwikkeling, valkuilreductie en studenten klaar stomen voor de arbeidsmarkt. Via mijn werk binnen de ER-commissie kwam ik in contact met het UWV en tadaa. Binnen een paar maanden ben ik aangenomen als Trainee bij het UWV. Ik ga hier vooral aan de gang met mensen die in de WIA zitten, dus mensen met een beperkt arbeidsvermogen helpen re-integreren terug naar werk. Het bevalt me goed en heb het hier enorm naar mijn zin! Hopelijk tot snel..


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder