Frequently Asked Questions (FAQ)
Voordat je ons deze zomer een mailtje stuurt. Check even of je vraag hier tussen staat.

Welke voorzieningen zijn er in de Herberg?
In de herberg staan bedden en er zijn voldoende toiletten aanwezig. Buiten de Herberg op omheind terrein staan douche-hokjes. Er is de gelegenheid je telefoon op te laden aan een van de oplaadpalen in de chill-area. In deze ruimte staat ook een bar waar je drankjes en snacks kan halen. In de avonduren worden er ook diverse films afgespeeld op groot scherm.

Is het verplicht een fiets mee te nemen?
Ja, de afstanden tussen alle activiteiten zijn te groot om dit de gehele week te lopen. We willen natuurlijk voorkomen dat studenten in het midden van de week niet meer mee kunnen doen vanwege spierpijn in de beentjes. Een fiets is daarom extra gemakkelijk deze week.

Woon je te ver weg van Eindhoven om deze mee te nemen?
Dan kun je een OV-fiets huren of een swapfiets. Denk eraan dit meer studenten dit doen en de kans er bestaat dat de OV-fietsen op zijn. Swapfiets is daarvoor een gemakkelijk oplossing waar menig Eindhovens student al gebruik van maakt. Bekijk www.swapfiets.nl of /www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets

Mijn vriend(in) zit in een ander groepje kan ik ruilen?
Nee, dat kan niet. Het is niet de bedoeling dat je lekker een week op pad gaat met je vrienden maar juist nieuwe mensen leert kennen. HRM draait voor een groot deel om netwerken en dit is juiste moment om daar alvast mee te beginnen.

Maar ik vind mijn groepje echt niet leuk, mag ik dan ook niet wisselen?
Geef iedereen eerst de tijd om zich op hun gemakje te voelen. Mocht je na een dag of 2 denken dat het je echt niet bevalt. Kom dan naar de introductiecommissie toe. Het kan nu eenmaal voorkomen dat je echt met niemand een klik hebt. Samen zullen we kijken wat een passende oplossing voor je is. We willen namelijk heel graag dat jij je studie met knaller begint en weggaan op de introductieweek is niet bepaald een goede start.

Moet ik 18 zijn voor deelname?
Nee, dat hoeft niet. Het programma is afgesteld voor studenten van alle leeftijden. We letten vanwege je leeftijd wel een beetje extra op je. Ook tijdens de introductieweek wordt alcohol onder de 18 niet toegestaan.

Ik drink niet, is dit een probleem?
Dat is geen probleem. Alcohol drinken mag, maar hoeft niet. Ook zonder drank kan het enorm gezellig zijn. Geef dit wel aan bij je groep zodat zij er ook rekening mee kunnen houden.

Wordt er gefilmd of gefotografeerd?
Ja, Fontys maakt tijdens de introductieweek een aftermovie. Wij als studievereniging maken ook foto’s en films bij activiteiten. Er zijn ook verschillende fotografen op pad om foto’s te maken, de gehele week. Check de aftermovie hier beneden.

Wat krijgen we te eten?
Dat houden voor even nog geheim. We zijn momenteel nog bezig met het onderhandelen met partners. Mocht je dieetwensen/allergenen hebben dan kun je dit aan ons doorgeven: introductieweekhrm@svsource-eindhoven.nl

Ben je ziek of gebruik je medicatie?
Geef dit aan ons door! Wij nemen met iedereen even contact op om de ernst in te schatten en indien het noodlot toe dringt, dat wij weten wat we moeten doen. Mochten wij binnen 2 weken geen contact met je hebben opgenomen? Doe dit zelf even! Het kan zijn dat we er nog niet aan toe zijn gekomen of we het over het hoofd hebben gezien. Het is enorm belangrijk dat we op de hoogte zijn van je gezondheid.

Kan ik maar een dag komen?
Nee, de introductieweek is vijf dagen lang. Het is dan bedoeling dat je ook vijf dagen deelneemt aan de introductieweek, je betaald hier immers ook voor.

Kan ik naar de introductieweek komen als ik mij niet opgeef?
Nee, dat kan niet. Het programma is afgestemd op het opgegeven aantal studenten. Het is niet mogelijk om toch mee te gaan als je hiervoor niet hebt opgeven en betaald.

Kan ik later betalen?
Nee, betalen doe je direct na je opgave. Zo niet, dan is je inschrijving niet compleet.

Mijn inschrijving klopt niet? Wat moet ik nu doen?
Stuur een mailtje naar introductieweekhrm@svsource-eindhoven.nl met de juiste gegevens. Dan passen wij het voor je aan!

Is het verplicht om te blijven slapen?
Ja, dat is verplicht. Dit staat ook in de algemene voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan bij opgave.

Kan ik tussendoor even naar huis gaan?
Nee, dat kan niet. Het is de bedoeling dat je van maandag t/m vrijdag op de introductieweek verblijft. Er is een druk programma waarbij we verwachten dat iedereen hieraan deelneemt. Tevens is tijdelijk weggaan ook niet bevorderlijk voor sfeer binnen je groep.

Ik hou niet van stappen. Is de introductie wel voor mij weg gelegd?
Ja, ons programma houdt rekening met alle studenten. Zo hebben wij een breed programma waarbij we verschillende actieve en uitdagende activiteiten organiseren. We sluiten vaak de avond af met een activiteit op Stratumseind. Stappen is ook niet verplicht. Je kan er ook voor kiezen om een film in de herberg te kijken om vervolgens vroeg te gaan slapen en de volgende dag fit te beginnen.

Kan ik geld terug krijgen?
Nee, dat kan in principe niet. Tijdens de voorbereidingen maken wij al kosten en deze kunnen vaak niet meer terug gedraaid worden. In speciale gevallen is dit wel mogelijk. Check hiervoor nogmaals de algemene voorwaarden (waar je mee akkoord bent gegaan bij opgave) op onze website.


Anne Hunnekens

Anne Hunnekens, 25 jaar en woonachtig in Eindhoven. Bekend als oud-voorzitter maar ook actief binnen verschillende commissies waaronder de PR-commissie. De website valt voor een deel onder mijn hoede. Je kunt mijn naam daarom op meerdere plekken tegenkomen.

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder